Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Лондон: Британците да не бързат с летните резервации
Свят

Лондон: Британците да не бързат с летните резервации

Лондон
Лондон

Британците да не бързат да правят резервации за летните си почивки, предупреди министърът, отговарящ за ваксинационната програма на страната, предаде Ройтерс. Според Надим Захауи се очаква по-късно днес да обяви и нови, по-строги мерки за граничен контрол.

Преди дни стана ясно, че правителството на Борис Джонсън планира създаването на т. нар. „карантинни хотели“ за някои от пристигащите във Великобритания, за да не се допусне разпространението на нови варианти на вируса. Според Би Би Си на 10-дневна карантина засега ще подлежат пристигащите от Южна Африка, Южна Америка и Португалия. За пристигащите от други дистанции ще се рашава допълнително.

На въпрос дали е рано британците да мислят за летните си отпуски, Захауи отговори: „Абсолютно! Мисля, че е твърде рано. Все още в болница с ковид са над 37 000 души и е рано да спекулираме какво ще бъде лятото“. Великобритания е на пето място в света по брой починали от ковид, или до днес 98 511 души.

Въвеждането на „карантинни хотели“ и предупреждението срещу ранните резерзавии е пореден удар срещу туристическата индустрия, която е на ръба на оцеляването, посочва Ройтерс./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...