Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Пловдивските съветници от БСП напуснаха заседанието на местния парламент заради Деня на репресираните
Община Пловдив Политика

Пловдивските съветници от БСП напуснаха заседанието на местния парламент заради Деня на репресираните

Николай Радев
Николай Радев

Групата общински съветници от БСП напусна залата в знак на протест срещу включването на датата 1 февруари в Културния календар на Пловдив. Социалистите остро възразиха срещу политизирането на годишния план за културни събития, който се обезпечава финансово от общинския бюджет. „Днес обсъждаме културен календар, а не календар на политически събития“, изтъкна доц. Ангел Иванов, заместник-председател на местния парламент от БСП. Той обясни, че социалистите отказват да присъстват на гласуване, с което се подменя истината за политическите борби срещу българския фашизъм.

„Ако се чества 1 февруари официално в Пловдив, защо да не се чества 23 септември?“ – попита социалистът инж. Йордан Василев. Той обясни, че на 23 септември са убити без съд и присъда едни от най-видните пловдивчани, начело с кметакомунар Никола Гълъбов. Предложението му не получи подкрепата на нито един съветник извън групата на БСП.

Дори напомнянето на председателя на социалистите в Общинския съвет – Пловдив, Николай Радев, че целият свят заклейми и забрани фашизмa, не промени ситуацията. Пловдивският общински съвет отказа да включи 23 септември – Ден на първото в света Антифашистко въстание, в културния календар на Пловдив за 2021 година.

Още

Честването на Деня на репресираните влезе в Културния календар

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...