Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Специален надзор над делото за 19-годишния, който уби двама приятели с колата си
Крими Регион Стамболийски Съд и Прокуратура

Специален надзор над делото за 19-годишния, който уби двама приятели с колата си

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив, взеха на специален надзор досъдебното производство, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, срещу 19-годишния водач на лек автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие с двама загинали и двама ранени младежи край  Пловдив.

На 12 ноември 2020 г. Петър Маринашки  е привлечен като обвиняем, след като предния ден на пътя  Пещера – Пловдив, при управление на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Тодор Бараков, на 16 г., и Виктор Василев, на 17 г., както и средни телесни повреди на Н.Л., на 16 г., и Г.Н., на 17 г.

Няколко дни преди инцидента Петър спукал задна дясна гума на БМВ-то си в района на Асеновград. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив.

На 11 ноември 2020 г. около 15,20 часа Петър потеглил към Пловдив,  за да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и четирима негови приятели. Петимата спрели за кратко на крайпътна  бензиностанцията в с. Кадиево. После продължили  в посока към Пловдив, като Петър управлявал автомобила с около 100 км/ч. В един момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя,  шофьорът изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът се спрял  на 7-8 метра от дървото. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Петър Маринашки бил тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като полевите тестове  били отрицателни.

Маринашки  притежавал СУМПС от 31 май 2019 г. Той не е осъждан.    На свобода е срещу парична гаранция от 2000 лв., а книжката му е отнета.

Досъдебното производство е в активна фаза на разследване. В момента се изчакват единствено резултатите от назначена химическа експертиза, след което предстои конкретизиране на обвинението и приключване на разследването.

Още

16-годишен загина при катастрофа край Кадиево

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...