Новини от Пловдив » Крими » Специален надзор над делото за 19-годишния, който уби двама приятели с колата си
Крими Регион Стамболийски Съд и Прокуратура

Специален надзор над делото за 19-годишния, който уби двама приятели с колата си

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив, взеха на специален надзор досъдебното производство, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, срещу 19-годишния водач на лек автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие с двама загинали и двама ранени младежи край  Пловдив.

На 12 ноември 2020 г. Петър Маринашки  е привлечен като обвиняем, след като предния ден на пътя  Пещера – Пловдив, при управление на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Тодор Бараков, на 16 г., и Виктор Василев, на 17 г., както и средни телесни повреди на Н.Л., на 16 г., и Г.Н., на 17 г.

Няколко дни преди инцидента Петър спукал задна дясна гума на БМВ-то си в района на Асеновград. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив.

На 11 ноември 2020 г. около 15,20 часа Петър потеглил към Пловдив,  за да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и четирима негови приятели. Петимата спрели за кратко на крайпътна  бензиностанцията в с. Кадиево. После продължили  в посока към Пловдив, като Петър управлявал автомобила с около 100 км/ч. В един момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя,  шофьорът изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът се спрял  на 7-8 метра от дървото. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Петър Маринашки бил тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като полевите тестове  били отрицателни.

Маринашки  притежавал СУМПС от 31 май 2019 г. Той не е осъждан.    На свобода е срещу парична гаранция от 2000 лв., а книжката му е отнета.

Досъдебното производство е в активна фаза на разследване. В момента се изчакват единствено резултатите от назначена химическа експертиза, след което предстои конкретизиране на обвинението и приключване на разследването.

Още

16-годишен загина при катастрофа край Кадиево

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...