Новини от Пловдив » Важно » АПИ към шофьорите: Усложнява се пътната обстановка в Североизточна България, не пътувайте!
България Важно

АПИ към шофьорите: Усложнява се пътната обстановка в Североизточна България, не пътувайте!

Георги Терзийски
Георги Терзийски

Усложнява се обстановката в Североизточна България, снеговалежът продължава интензивно и имаме бурни ветрове с навявания по много от пътищата. Шофьорите по възможност да не пътуват в Североизточна България и по проходите. Това заяви на брифинг Георги Терзийски, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той припомни, че е обявен е оранжев код за лошо време в 9 области.

От АПИ заявиха, че имат готовност за включване на допълнителна почистваща техника. Всички магистрали са проходими при зимни условия. Отпада ограничението за движението на автомобили над 12 тона в Софийска област по АМ „Хемус”. Същата забрана отпада и по направленията София- Русе и София-Варна в областите Ловеч и Велико Търново.

Проходите, с изключение на „Беклемето”, също са проходими при зимни условия. Остават ограниченията за движение в област Смолян по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково.

„Очакваме снегонавявания в областите – Шумен, Бургас и Добрич. Към момента част от пътя Каварна-Шабла е затворен. Ограничение за движение на МПС-та над 12 тона има на пътя Шумен –Каолиново“, заяви директорът на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ инж. Даниел Иваничков.

Към момента няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили на територията на страната. Имало е обаче сигнали за паднали дървета и клони.

От „Пътната агенция“ призоваха шофьорите да не тръгват на път към Североизточна България и старопланинските проходи. Всички автомобили, които не са подготвени за зимни условия, ще бъдат спирани.

„Ако е неотложно пътуването, нека автомобилите да имат вериги и да бъдат подготвени за зимните условия. Шофьорите на тежкотоварните автомобили да спазват разпоредбите на органите на МВР. Където е необходимо, временно ще бъде ограничавано движението“, каза шефът на АПИ./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...