Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Ето кои са симптомите на британския щам на COVID-19
COVID-19 Здраве Свят

Ето кои са симптомите на британския щам на COVID-19

Рекорден ръст на заразените
COVID-19

Хората, дали положителна проба за новия британски вариант на коронавируса, е по-вероятно да се оплакват от кашлица, от сухота в гърлото и от умора, като симптомите на COVID-19, но по-рядко губят вкус и обоняние. Това установи изследване, цитирано от Ройтерс.

Вариантът, открит в Югоизточна Англия през декември, се счита за по-заразен и може да бъде свързан с по-висока смъртност. Но данните за по-голям летален изход са все още несигурни и неубедителни. В проучване на Британската статистическа служба се изтъкват разликите между британската мутация и обичайния COVID-19.

„Загубата на вкус и обоняние се наблюдава в значително по-малка степен в новия вариант“,се казва в изследването на службата относно характеристиките на хората в Англия с COVID-19. Проучването обхванало периода 15 ноември 2020 -16 януари 2021 година.

За сметка на това преобладаващи симптоми при британския щам са кашлицата, сухотата в гърлото, умората, мускулите болки и треската, се казва в проучването на Британската статистическа служба. При двата варианта на COVID-19 няма разлика при гастроинтестиналните симптоми, задуха и главоболието./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...