Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Нанков обеща ремонт на пътя до Лилково
Регион Родопи

Нанков обеща ремонт на пътя до Лилково

Пропаднал път, архив

Осигурени са средства за реконструкция на пътя до с. Лилково, община Родопи, в участъка от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. Бойково до Брезовица. Това стана ясно след проведен разговор на областния управител Дани Каназирева със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфаструктура“ Георги Терзийски.

Новината бе съобщена днес по време на срещата с представители на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“, които в началото на годината за пореден път сигнализираха институциите за дългогодишния проблем с пътя и декларираха готовност за протести.

Областният управител увери присъстващите, че в момента, в който метеорологичните условия позволят ще започне реконструкцията на пътя.

„Ще бъдат изцяло ремонтирани 9 км., където в момента липсва асфалтова настилка. Предвижда се възстановяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ако е необходимо ще бъдат направени нови подпорни стени, обясни Каназирева.

Тя обясни, че след постъпилите сигнали в Областна администрация от двете сдружения, е било изпратено писмо на 21 януари т.г. до ресорното министерство и АПИ, в което се е акцентирало, че пътят осигурява единствената връзка на жителите на четири планински населени места, по който се движат и автобуси от областната транспортна схема – до с. Ситово и с. Лилково, но участъкът е в изключително лошо състояние и крие риск от инциденти. Реакцията от страна на държавата е решението за спешния цялостен ремонт на опасния път и осигурените средства за това.

След срещата от двата инициативни комитета заявиха, че отлагат насрочените протести за тази събота и се надяват обещаното от държавните институции да бъде спазено, съобщиха от Областната управа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...