Quantcast
Новини Пловдив » България » Ресторантьорите излизат на протест
България Важно

Ресторантьорите излизат на протест

Снимката е илюстративна

Национален протест на собствениците и персонал на затворени заведения ще се проведе днес пред Министерския съвет под мотото „Марш към свободата“. Те настояват да започнат работа от 1 февруари.

Протестът се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Те не са съгласни заведенията да възобновят работа на 1 март, каквото решение беше взето вчера от здравния министър. От организациите заявяват, че не са участвали в преговорите  относно дата за отваряне.

Освен отваряне от 1 февруари от бранша настояват и помощите за затворените заведения заради коронавируса да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно.

„Протестът ще се проведе, защото усещаме пълна дискриминация към развлекателния бизнес, при положение, че в началото на февруари ще отворят почти всички бизнеси”, каза един от ресторантьорите.„Единственото ни искане е да можем да работим”, допълни той.

Ресторантите да отворят врати от 1 март, а, евентуално, нощните барове да ги последват две седмици по-късно, се разбраха вчера представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и здравният министър проф. Костадин Ангелов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Еньо Енев: Гладът е по-силен от тока! Всеки сам решава дали да протестира

Разбраха се! Заведенията отварят на 1 март

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...