Quantcast
Новини Пловдив » Регион » След забележка за пушене: Младеж отива на съд, ослепил 53-годишен мъж
Калояново Регион Съд и Прокуратура

След забележка за пушене: Младеж отива на съд, ослепил 53-годишен мъж

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за причиняване на слепота на дясното око на 53-годишен мъж след забележка за пушене в обществена баня.

Обвиняемият и пострадалият с приятели били на баня на 11 юни 2020 г. в село Песнопой. В съблекалнята пострадалият видял един от приятелите на обвиняемия да пуши и направил два пъти учтиво забележка. Мъжът загасил цигарата и се върнал в басейна. Пострадалият също.

22-годишният обвиняем, като разбрал за случката в съблекалнята, решил да потърси сметка от пострадалия 53-годишен мъж с думите: Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън. Пострадалият отвърнал да го оставят на мира, а приятел на младия мъж се опитал да го успокои. Не успял и 22-годишният мъж изненадващо нанесъл с юмрук силен страничен удар в областта на дясното око на пострадалия.

От окото потекла обилно кръв. На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. Пострадалият е бил приет в болница за лечение, като в резултат на травмата е получил контузия на главата и слепота на дясното око.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд Пловдив да насрочи заседание по делото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...