Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Измамници на съд, пласирали фалшиви златни монети
Пловдив Съд и Прокуратура

Измамници на съд, пласирали фалшиви златни монети

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу  И.Д., на 41 г., и 23-годишната Л.М, които в периода от 23.07.2020 г. до 31.08.2020 г. в Пловдив и Първомай пласирали фалшиви златни монети. Те измамили двама блузи с общо 15 950 лева.

На съд е предаден и М .В.,на 30 г., също замесен в измамата.

През юли 2020 г. в  Пловдив обвиняемият И. Д. и обвиняемата Л.М. закупили 50 монети със златно покритие. Те били с ликовете на Кeмал Ататюрк, Джордж V и Кралица Елизабет, а някои от тях имали малка халка в единия край и конец, червен на цвят. Продавачът ги уверил, че са качествени и могат да ги пласират като златни. Обвиняемият И.Д. отишъл в златарско ателие в кв. „Столипиново“, където направили тест на монетите и го уверили, че покритието отговаряло на 22-каратово злато и издържало на киселина, т. е. не се разваляло. Всяка от монетите тежала по 7,25 грама. Обвиняемият И.Д. споделил за намерението си да ги продаде с обвиняемата Л.М., с която били в приятелски отношения. Двамата отишли в заложна къща в Пловдив, където ги показали на собственика. Той ги одобрил и на два пъти платил за заложени „златни“ монети, а всъщност вътрешността им била от неблагороден метал. В горепосочения период, на два пъти, обвиняемите оставили от същите монети и в заложната къща в гр. Първомай на втория пострадал. В един от случаите в измамата участвал и обвиняемият М.В.

Според обвинителния акт на двамата пострадали е била нанесена имотна вреда в размер на общо 15 950 лева.

На 31 август 2020 г. е бил подаден сигнал за измамата в полицията и тримата обвиняеми са били установени. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др. От общия размер на щетите са възстановени на пострадалите 2750 лева.

Предстои Районен съд – Пловдив, да насрочи заседание по делото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...