Quantcast
Новини Пловдив » България » Изгавриха се с офиса на Републиканци за България
България Важно Инциденти Политика

Изгавриха се с офиса на Републиканци за България

Транспарантите, залепени на офиса на РБ
Транспарантите, залепени на офиса на РБ

В тъмните часове на денонощието на 30 януари е извършено вандалско посегателство върху централата на ПП „Републиканци за България“.

При пристигането си на работа служителите на партията откриват, че витрината на партийния офис е облепена с транспаранти, които отправят критики срещу евроатлантическото членство на станата, а анонимните извършители призовават за излизането на България от структурите на НАТО и ЕС.

Определяме тази провокация като атака срещу нашите ценности. Срещу последователната евроатлантическа позиция на партията и усилията ни за ограничаването на руското влияние в България.

Случайно или не, вандалската проява е извършена само няколко дни след протеста ни пред руското посолство, където изразихме подкрепата си за опозиционера Алексей Навални и отправихме призив за неговото освобождаване.

Този отчаян акт ни показва, че сме на прав път. Ще продължим да отстояваме евроатлантическите ценности в България и да се противопоставяме на неизгодните руски енергийни проекти.

Този срамен акт има отношение и към свободата на словото. Ние сме демократична партия, която уважава правото на всеки да изкаже своята политическа позиция.

Защитаваме свободата на словото и сме убедени, че тя е сред основните ценности на евроатлантическото пространство, към което принадлежим. Зачитаме правото на различно мнение, но настояваме то да бъде изразявано по подходящ начин – не по тъмна доба и анонимно, а публично в открит и честен дебат, подплaтен с факти и аргументи.

В този смисъл посегателството върху партийната ни централа не е израз на свободно изразяване. Напротив, то е опит да бъдем заглушени.

ПП „Републиканци за България“ не може да толерира подобна агресия. Затова вече сезирахме компетентните органи и очакваме от тях бързи действия, които да доведат дo разкриването на извършителите на деянието.

Настояваме МВР да организира работата си така, че да предотврати подобни провокации, които заглушават политическия дебат и опорочават честността на вота.

Напомняме на изпълнителната власт, че основно нейно задължение в момента е осигуряването на среда, която да гарантира честен и справедлив изборен процес – нещо, в което цялото общество днес се съмнява. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...