Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Един от похитителите на 16-годишното момче на Гребната му намигна в съдебната зала
Пловдив Съд и Прокуратура

Един от похитителите на 16-годишното момче на Гребната му намигна в съдебната зала

Християн Кочев
Християн Кочев

Християн Кочев също бил сниман гол и кадрите били разпространени в мрежата, стана ясно в съда

Ваня ДРАГАНОВА

Един от младежите, отвлекли 16-годишно момче в района на Гребната база на 21 май м. г., намигна на жертвата в съдебната зала. Странната постъпка беше на Християн Кочев, обвинен, освен в участие в отвличането, и в изнудване на момчето – според прокуратурата той размахал пред него оръжие, за да го принуди да му даде 1000 лв. Пострадалият, чието име спестяваме, защото е непълнолетен, не реагира на намигването. Той се яви с майка си в съда, но и двамата отказаха да се конституират като частни обвинители.

Подсъдими за отвличането са Християн Кочев, Кристиян Панайотов и Пламен Тингаров. Техните защитници настояха обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата заради множество процесуални нарушения, ограничаващи правото на защита. „Кочев е наречен въоръжено лице, но без да се конкретизира с какво точно оръжие си е служил. В един момент се говори за нож с тъмна дръжка, после извадил пистолет, но не е описано какъв. За сметка на това подробно е изброено какви оръжия са открити в дома му в Костиево – ножове, пистолети, мачете…  Това се прави, за да излезе Кочев най-въоръженият индивид не само в Костиево , а и в Пловдив. Така се сатанизира едно момче, което преди време е било снимано голо в съблекалнята на училището и снимки са били публикувани в интернет“, заяви адвокат Красимир Елдъров.  Към думите му се присъединиха и адвокатите на Панайотов и Тингаров – Чавдар Петров и Величка Иванова, и поискаха обвинението да бъде върнато на прокуратурата, защото дори не е описано от колко до колко часа на въпросната дата е продължило отвличането. Тримата защитници обявиха, че множеството медийни публикации по случая настройват общественото мнение срещу подсъдимите. Прокурорът Петър Петров реагира, че още след станалото е образувал друго досъдебно производство за теча на информация в медиите,  защото това е дело, което съдържа твърде много подробности от личния живот.

Съдия Веселина Семкова от Пловдивския окръжен съд отказа да изпрати обвинителния акт на поправка, не се съгласи и да постанови по-леки мерки за неотклонение на тримата младежи, които са в ареста от края на май м. г. Така възниква въпросът по какъв ред ще тече делото – по общия или по някоя от съкратените процедури, но адвокатите ще вземат отношение по този въпрос, след като следващата инстанция – Апелативният съд, се произнесе по мерките на неотклонение.

Нова дата за процеса е насрочена за 17 март т. г.

Според обвинението тримата качили момчето на кола, съблекли го, снимали го и Християн Кочев го заплашил, че ще качи кадрите в интернет, ако не му даде 1000 лв. После накарали младежа да пие вода от локва и си тръгнали, като го оставили полугол.

Още

Вие ме прекъснахте и аз си изпуснах мисълта! Толкова бързо ли?
Тръгва делото за отвлеченото на Гребната база момче

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...