Quantcast
Новини Пловдив » Община » Идейната концепция за ул. “Младежка“ е готова
Кадър на деня Община Пловдив

Идейната концепция за ул. “Младежка“ е готова

Така ще изглежда зоната, ако концепцията бъде реализирана.
Така ще изглежда зоната, ако концепцията бъде реализирана.

Готова е идейната разработка за ул. „Младежка“, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Улицата, която ще бъде разделена на няколко зони със съпътстващи центрове, е оформена артистично, с помощта на интересни елементи от градския дизайн. Планирана е цялостна подмяна на настилката и инфраструктурата, включително и на площадното пространство пред областна управа, където ще има водна площ и нови детски съоръжения.

В началото на улицата предстои да се обособи пространство за най-малките с детска площадка и кътове за сядане. Следва зона за тийнейджъри, на която ще бъдат разположени спортни съоръжения, както и територия със свободен интернет и беседка.

От началото на улицата до кръстовището на ул. „Младежка“ и ул. „Пенчо Славейков“ превес се дава на пешеходното движение, като автомобилите ще минават само от едната страна. Веднага след кръстовището е предвидено второ водно съоръжение. В участъка след него ще се обособи фермерски пазар с оригинално оформление на щандовете.

В зоната до кръстовището на ул. „Младежка“ и бул. „Копривщица“ ще бъдат разположени търговска площ и паркинг за автомобили, като броят на паркоместата ще е същият, както преди реконструкцията. По протежение на цялата улица ще има улично и художествено осветление. Предвижда се и запазване на съществуващата растителност и разширяване на зелените площи с над 30%.

Не е ясно обаче как тези планове се вписват в идеята на общината зоната на ул. „Младежка“ отново да бъде дадена на концесия.

Още

Странни идеи: Нова концесия на пазара на „Младежка“ и на терен до Колодрума

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...