Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » УМБАЛ „Св. Георги“ с готов проект за хеликотерна площадка върху многоетажен паркинг
Важно Градът Здраве

УМБАЛ „Св. Георги“ с готов проект за хеликотерна площадка върху многоетажен паркинг

Паркингът с новата хеликоптерна площадка

УМБАЛ „Св. Георги“ планира строителството на  многоетажен паркинг непосредствено до Спешния портал на болницата с модерна хеликоптерна площадка. Инвестиционният проект е завършен изцяло и към момента болницата търси финансиране за изпълнението му.

Проектът включва изграждане на площадка за приземяване на съвременни хеликоптери на покрива на паркинга с директен коридор (естакада) и топла връзка към Спешно отделение.

От лечебното заведение припомнят, че през 2013 г. ръководството му предприе действия за проектиране и строителство на новата хеликоптерна площадка. Именно от 2013 г. имотът, в който е разположена бетоновата площадка, използвана в миналото при необходимост за приземяване на хеликоптери, не е собственост на УМБАЛ „Св. Георги“.

Старата площадка е изгубила първоначалното си предназначение в годините 2000-2009 г., като окончателно изчезва от кадастъра и кадастралната карта на 3 юни 2009 г.

Не са били предприемани действия за възстановяване или узаконяване на площадката, като тогава лечебното заведение е имало дял в собствеността върху имота, в който се е намирала бетоновата площадка.

Новото ръководство на лечебното заведение, което встъпи в длъжност през лятото на 2010 г., предприе действия за възстановяване на функциите на площадката, но през 2013 г. в резултат на градоустройствено планиране и урегулиране, имотът премина изцяло в собственост на държавата.

Местоположението на площадката вече е несъвместимо с предвижданията на общия устройствен план на града, поради жилищното застрояване и новопостроения булевард – продължението на бул. „Свобода“ покрай парк „Отдих и култура“.

Така се стига до проекта за нова площадка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...