Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Община Пловдив приема предложения за членове на комисиите за присъждане на награди „Пловдив“
Култура Пловдив

Община Пловдив приема предложения за членове на комисиите за присъждане на награди „Пловдив“

Награди Пловдив 2020
Награди Пловдив

Община Пловдив започва от днес до 31 март да приема предложения за състава на комисиите, чиято задача е да определят победителите в отделните категории на награди „Пловдив“.

Мотивираните предложения за членове на комисиите се подават писмено в деловодството на Община Пловдив до 17.00 ч. на 31 март.

Предложените лица се включват в постоянен списък, от който се назначават членове в комисиите в зависимост от постъпилите предложения в отделните раздели. Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на предложения за награждаване с награди „Пловдив“. Не могат да бъдат предложени и за награждаване, нито свързани с предложените за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на предложения.

Наградите се връчват всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура, от кмета на Пловдив на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година.

В тази връзка се назначават 9 специализирани комисии за присъждане на наградите в разделите „Художествена литература и хуманитаристика“, „Художествен превод“, „Журналистика в сферата на културата“, „Архитектура и естетизация на градската среда“, „Музика“, „Танцово изкуство“, „Театър“, „Изобразително изкуство“, „Аудио-визуални изкуства и фотография“.

Постъпилите предложения в категориите „Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта“, „Произведение на изкуството, предназначено за деца”, „Съвременни мултижанрови изкуства“ и специалната награда за изключителни постижения и цялостен принос се разглеждат от постоянна комисия, назначена със заповед на кмета, в чийто състав участват представители на ПУ „Паисий Хилендарски“, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, НХГ „Цанко Лавренов“, НГСЕИ, НУМТИ „Добрин Петков“, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Музей на авиацията“, Градска художествена галерия, Народна библиотека „Иван Вазов“, ОИ „Старинен Пловдив“, ФА „Тракия“ и Регионална колегия на КАБ по предложение на техните ръководства.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...