Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Опитът за убийство в Рогош – заради изневяра, заснета и качена в мрежата
Важно Марица Регион Съд и Прокуратура

Опитът за убийство в Рогош – заради изневяра, заснета и качена в мрежата

Филип Янков с адвоката си в коридорите на Съдебната палата.
Филип Янков с адвоката си в коридорите на Съдебната палата.

Ваня ДРАГАНОВА

Опитът за убийство в Рогош, при който 57-годишният Филип Янков прободе 4 пъти с нож 32-годишния Тодор Ванев на 15 май м. г., е заради изневяра, при която сексуалният акт е заснет и кадрите са качени в интернет. Ванев имал интимни отношения със снахата на Янков, което било сред причините за вражда между двата рода, но популяризирането на сексуалния контакт в мрежата дошло в повече на свекъра.

Двете ромски фамилии живеели в съседни къщи в Рогош и често се разправяли. На 15 май 2020 г. след поредния скандал членовете на единия клан нахлули с дървени колове и метални тръби в двора на другото семейство и започнал бой . В един момент Филип Янков извадил нож и наръгал с него Тодор Ванев 4 пъти. Близките на ранения извикали Бърза помощ, той бил откаран в болница и опериран и така бил спасен животът му.

Филип Янков не признава вината си и делото трябваше да тръгне по общия ред – с разпит на свидетели и изслушване на вещи лица, но състав на Пловдивския окръжен съд, председателстван от Весела Евстатиева, върна обвинителния акт на прокуратурата. Причината е, че в изложението нанесените с ножа рани не са описани детайлно и не е ясно дали ножът е проникнал в тялото на Ванев и на каква дълбочина, а това нарушава правото на подсъдимия на защита. Янков е обвинен в опит за убийство, наказанието за което е като за реализирано убийство.

Определението за връщането на обвинителния акт за преработка подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Още

Опит за убийство в Рогош стигна до съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...