Новини от Пловдив » Важно » Ген. Димитър Шивиков с мощна подкрепа за Румен Радев ВИДЕО
България Важно Политика

Ген. Димитър Шивиков с мощна подкрепа за Румен Радев ВИДЕО

Ген. Димитър Шивиков
Ген. Димитър Шивиков

Галина ГЕОРГИЕВА

Мощна подкрепа за кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат обяви в Пловдив  бригаден генерал Димитър Шивиков. Бившият командир на 61-ва Стрямска бригада и активен участник в протестите срещу правителството, призова всички политически партии, неправителствени организации, обществени личности да заявят подкрепа за ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Ген. Шивиков подчерта, че изразява лично мнение и не е представител на политическа партия.

„Президентът и държавникът Румен Радев навреме, открито, честно и достойно, с чувство на гордост заяви пред българския народ, че е негов дълг да декларира намерението си да се кандидатира за втори президентски мандат. В последните 31 години няма подобен случай, когато действащ президент в края на своя мандат да има над 50% одобрение от избирателите. Президентската институция е единствената, която остана неовладяна от политико-олигархичната пагубна за Отечеството система на управлението. Държавникът Румен Радев не влезе в договорки със задкулисието“, аргуменнтира се ген. Шивиков.

Той разкритикува всички, които се опитват да „дискредитират президента, използвайки целия държавен и партиен ресурс, къпейки се в медиен комфорт“ и определи коментарите им като „гнусни“. Според него, използвайки езика на омразата и ненавистта, тези хора се опитват да внушат, че Румен Радев не трябва да бъде повече президент. Ген. Димитър Шивиков напомни, че от трибуната на парламента един пловдивски депутат/бел.ред. Спас Гърневски от ГЕРБ/ „ използва по най-циничен начин езика на омразата, заявявайки, че президентът Радев е срам и позор за България“.

„ Аз не подкрепям ген. Румен Радев като колега, защото ние се познаваме от далечната 1982 година, не го подкрепям като партиен другар, защото и двамата не членуваме в политически партии, не защитавам Радев, защото той няма нужда от матросовци, които да се хвърлят самоотвержено на амбразурата. Заставам зад неговата визия за бъдещето на България като държавник и съвременен лидер“, обяви ген. Шивиков.

Според него единственият път за добруването на Бълария е мощна политическа алтернатива на парламентарните избори на 4 април.

„Сегашният марш на управляващите не ни води към верния път. Той ще бъде победен само за представителите на мафията. Сегашната ситуация на политическата сцена е задкулисие и статукво в едно. Бъдещето на страната е през едно ново управление от експерти, а не пристан на политически марионетки“, каза той.

Ген. Димитър Шивиков само едно ново широко коалиционно правителство с експерти, а не „политически калинки“ може да промени страната и ще е по-добре от „сегашното мафиотско управление.“. Според него това правиелство може да бъде центристко, социално, подкрепено както от леви формации, така и от десни и в него трябва да учатват представители, излъчени от опозиционни партии и граждански движения, които са против сегашното статукво. „Всички те съвместно ще демонтират порочния модел на управление. Искам да призова българските граждани да бъдат активни на 4 април. Трябва да осъзнаем, че гласувайки и участвайки активно в изборния процес, ще имаме право да държим сметка и отговорност на бъдещите избраници. Моето предпочитание е да дам доверие на нови лица, партии и движения. Нека превърнем датата 4 април в народен велик ден – ден на промяната, а не на подмяната“, апелира ген. Димитър Шивиков.

Той призна, че има намерение да участва на парламентарнитее избори и е готов да бъде водач на листа за Пловдив-област. Има добра комуникация с „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова и Отровното трио, среща се и с други извънпарламентрни партии и организации и все още не е поел ангажимент към никого./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...