Quantcast
Новини Пловдив » Важно » БСП – Пловдив реди листата, 32-ма номинирани за депутати
Важно Пловдив Политика

БСП – Пловдив реди листата, 32-ма номинирани за депутати

13 социалисти от Пловдив са присъствали на Националния съвет на 13 юни
Централата на БСП в Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

Социалистите в Пловдив редят днес листата на БСП за парламентарните избори. 130 делегати на Градската конференция ще гласуват с таен вот и ще избират между 32-ма номинирани за депутати. Както вече ПловдивПрес съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова ще води листата в Пловдив по решение на Изпълнителното бюро на Националния съвет. С най-много номинации е проф. Иво Христов и очакванията на социалистите бяха той отново да е водач, както преди 4 години. Корнелия  Нинова преди дни обяви, че проф. Христов е дал съгласието си да бъде втори.

Социалистите ще гласуват в централата на партията на ул.“Кръстьо Пастухов“№18, като изборният процес стартира в 9 часа и ще продължи до 17 часа.

Създадена е организация , за да се избегне струпването на хора. Ще бъдат открити три изборни бюра.

Годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти в условията на ковид пандемията заседава при специално утвърдени от Националния съвет на БСП правила. Висшият партиен орган ще приеме своите решения неприсъствено с лично полагане на подпис в продължение на пет дни.

Материалите на конференцията бяха раздадени на делегатите по райони в сряда. Предложения по документите пловдивските социалисти можеха да депозират до 13 часа вчера в централата на БСП.

Делегатите ще гласуват и по документите: анализ на политическата обстановка, отчет за 2020 г. и мерки за 2021 г. на Градската партийна организация, отчети на народните представители, общинските съветници и Градската контролна комисия.

Изборните резултати ще бъдат обявени на сайта на Градския съвет от комисията по избора веднага след преброяването на бюлетините от трите урни. Балотажи между кандидати с равен брой гласове са предвидени в неделя от 9 часа. Ако няма такива, делегатите отново с лично полагане на подпис ще утвърдят окончателно гласуваната листа.

Всички материали, регламент и правила на избора за заседанието са поместени на интернет страницата на ГС на БСП – Пловдив – www.bsp-plovdiv.org.

Както ПловдивПрес съобщи в сряда районните председатели Тодор Стоилов, Костадин Беларев, Атанас Баташки, Йордан Василев и Добромира Тошева се направиха самоотводи от листата на БСП и благодариха на структурите за големия брой номинации.

Сред предпочитаните от социалистите кандидатури за следващия парламент са млади хора: депутатката Теодора Халачева, хирургът д-р Любомир Паунов, младежкият координатор и студент по медицина Никола Ванков, юристите Веселин Димитров и Недялка Петрова,съобщиха от пресцентъра на партята./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...