Quantcast
Новини Пловдив » България » Станишев: За водачи на листи в БСП са поставени хора, непознати в съответните райони
България Важно Политика

Станишев: За водачи на листи в БСП са поставени хора, непознати в съответните райони

Сергей Станишев
Сергей Станишев

„БСП има всички шансове да спечели изборите, закономерно би било тя да е алтернативата. … Повече се търси вътрешен контрол в партията, отколкото краен резултат на изборите. Притеснява ме, че в тази кампания няма да е възможен традиционният начин на личен контакт, а като водачи на листи са поставени хора, които не са познати в съответните региони“, заяви в „Неделя 150“ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

По думите на Станишев в БСП масово се харесва президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. „Подкрепата за Радев е от много по-широки кръгове, отколкото подкрепят БСП. Би могло да се получи своеобразно преливане на авторитет, това изисква и по-ясни значи от президента Радев в подкрепа на БСП като основна опозиция. Той е гарант, че няма да има сделка със сегашните управляващи, защото той е непримирим със статуквото“, каза Станишев.

Той коментира и темаат с ваксинирането. „Необходима е цялостна разяснителна кампания на ЕК за това, какво е постигнато, какъв ще бъде графикът и кога хората могат да очакват те да се ваксинират“, каза той. Според него е правилен подходът за общо договаряне от ЕК на ваксини за всички страни от ЕС.

„Г-жа Фон дер Лайен потвърди, че е за прозрачност. Да се знаят ангажиментите на компаниите и ако има проблеми, те трябва да бъдат обяснени на какво се дължат и да има натиск. … Ваксините не трябва да са източник на печалбарство и тънки игри. Това е недопустимо“, смята Санишев.

Според него е важен натискът върху компаниите да изпълняват своите задължения. Той посочи, че се търси баланс между безопасността и равноправието на хората и не може да се въведе изискване за ваксина като „паспорт“ за влизане в друга държава, докато не са еднакво достъпни ваксините за всички граждани на страните.

Сергей Станишев беше категоричен, че забавянето на ваксинационната кампания в България е отговорност на правителството. „Поръчани са близо три пъти по-малко ваксини, отколкото ни се полагат по квотите на ЕС. Преобладаващата част от ваксините е на една компания – „АстраЗенека“. В България не спазваме собствения си план – обявили сме, че до лятото около 36% ще бъдат ваксинираните“, обобщи той.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...