Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Теодора Халачева трета след Нинова и проф. Христов в листата на БСП за Пловдив-град
Важно Пловдив Политика

Теодора Халачева трета след Нинова и проф. Христов в листата на БСП за Пловдив-град

Централата на БСП в Пловдив, снимка:ПловдивПрес
Централата на БСП в Пловдив, снимка:ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Първите места в листата на БСП – Пловдив, са ясни.Те бяха подредени от делегатите на Годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти с тайно гласуване. 111 социалисти от общо 123-ма регистрирани се включиха във вота. Номинираните бяха 35 души. Форумът се проведе съгласно правилата за неприсъствено заседание с полагане на подпис. В първата десетка делегатите наредиха млади активисти на партията.

Народният представител Теодора Халачева е събрала най-много гласове.Тя е подкрепена от 85 делегати. След нея е 32-годишният хирург д-р Любомир Паунов с 74 гласа. Следва юристът Недялка Петрова, която е получила 63 гласа.

След нея е младежкият лидер Никола Ванков, който е студент по медицина и доброволец в ковид отделение. Следват Таня Николова, Димитър Михайлов, Веселин Димитров.

Както вече ПловдивПрес съобщи водач на листата е председателят на партията Корнелия Нинова, а втори ще е проф. Иво Христов. Всички останали се подреждат от третата позиция. Така Теодора Халачева ще е трета, четвъртото място е отредено за гражданска квота или коалиционен партньор, пети е д-р Любомир Паунов, а на шесто място е Недялка Петрова.

Десето и 16-о място в червената листа са са гражданска квота или коалиционен партньор.

„В изборния ден няма постъпили жалби или сигнали. С 86 гласа делегатите гласуваха отвод на четирима номинирани – депутатът Георги Йорданов, Иван Петков-Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Мотивите на предложението бяха, че по време на местните избори през 2019-а не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети и квалификации за пловдивските си другари. Те бяха изключени от пловдивската листа“, заяви пред ПловдивПрес зам.-председателят на градската организация Нина Чавдарова.

Тя допълни, че предложение за отвод на част от пловдивското ръководство, сред които двамата зам.-председатели Нина Чавдарова и Атанас Петков, както и депутатът Георги Търновалийски е било внесено, но то е получило 10 гласа.

Днес ще се проведат три балотажа, които засягат позициите след 15-о място. Изборните бюра бяха отворени в 9:00 часа. Гласуването ще продължи до 12:00 часа. От 14: 00 часа започва окончателното утвърждаване на листата. Това ще стане с лично полагане на подпис на място в централата на партията на ул.“Кръстьо Пастухов“ 18. Делегатите ще могат да направят това до 20:00 часа днес.

Окончателният вариант на листата на БСП за 16 МИР Пловдив – град ще бъде одобрен от Националния съвет на партията.

Ето кои отиват на балотажи:

Още новини по темата

Пловдивските социалисти гласуват за листа, очакват победа на изборите

БСП – Пловдив реди листата, 32-ма номинирани за депутати 

Йордан Василев: Няма бунт в БСП-Пловдив, ще повишим резултата

Часове след като Корнелия оглави листата на БСП: Районните шефове в Пловдив си направиха отводи

Решено! Корнелия Нинова ще е водач на листата на БСП в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...