Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » 5000 лв. глоба за миризмите от биоцентралата в Труд
Бизнес Важно Екология Марица Регион

5000 лв. глоба за миризмите от биоцентралата в Труд

Биоцентралата в Труд
Биоцентралата в Труд

Ваня ДРАГАНОВА

Фирмата собственик на биоцентралата в Труд – „Билд инвест сит“ ООД, ще трябва да плати глоба от 5000 лв. за миризмите, с които обгазява селото. Проверки там се правят често от години, но нарушението, за което е конкретната санкция, е засечено от служители на РИОСВ на 5 юни м. г. около 7,30 сутринта. Проверката е направена по сигнал и на място е установено, че ваната, в която се измиват остатъците от работната площадка, не е покрита и във въздуха се носят неприятни миризми.

Наложената глоба от 5000 лв. е обжалвана от „Билд инвест сит“  и Пловдивският районен съд я намалява на 2000 лв. Със свое решение от 5 февруари т. г. обаче Административният съд връща глобата в първоначалния ѝ размер от 5000 лв. с мотива, че нарушението е засегнало много хора. Това решение е окончателно.

Наказателното постановление не е единственото за биоцентралата, преди месец от 20 000 на 2000 лв. беше намалена глобата за същото нарушение, но от друга дата –  2 юли 2020 г. По него предстои произнасянето на Административния съд.

Още

Намалиха 10 пъти глоба на РИОСВ за миризмите от биоцентралата в Труд
Биоцентралата в Труд остава затворена, нарушенията не са отстранени

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...