Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Близки на загиналите край Цалапица кълнат водача: Аллах да му прати тежка болест
Регион Родопи Съд и Прокуратура

Близки на загиналите край Цалапица кълнат водача: Аллах да му прати тежка болест

Ваклин Хъмчев
Ваклин Хъмчев

Ваня ДРАГАНОВА

„Не искам да го виждам! Уби децата ни, трябва ли и да го гледам?“, разкрещя се пред 1 зала на Пловдивския апелативен съд близка на загиналите 3 момчета край Цалапица по адрес на виновния за катастрофата водач Ваклин Хъмчев. Той чакаше заедно с близките пред залата и след тази бурна реакция  адвокатката му Светлана Паскалева го вкара вътре, за да не дразни роднините с присъствието си. „Защо не е задържан, за една кражба ги вкарват в килия“, попита друга близка на жертвите, а един от чакащите пред залата мъже се обърна към Хъмчев с думите: „Всевишният аллах щети прати тежка болест, ще видиш!“

Ваклин Хъмчев карал влекач с ремарке през нощта на 13 май 2019 г. Пропуснал отбивката за магистралата край Цалапица и потеглил назад. Не виждал нищо, защото било тъмно,  и така ударил  БМВ-то, в което пътували Ангел Змийчаров, Михаил Михайлов и Филип Михайлов. Две от момчетата загинали на място, третото  – в болницата.

Пред Пловдивския окръжен съд Ваклин Хъмчев призна вината си и получи присъда от 5 години и 4 месеца. Наказанието е обжалвано както от него, така и от близките на жертвите, които настояват за максимална присъда. Според защитата на Хъмчев в случая има съпричиняване, защото БМВ-то се е движило с 90 км/час при ограничение за участъка от 60.

Още

Близките на загиналите край Цалапица бесни, плашат и те да газят
5 г. и 4 мес. е наказанието за 3-те жертви край Цалапица
Водачът, убил 3-ма край Цалапица, призна вината си
Напрежение пред съда! Скандират „Убиец“, искат разплата ВИДЕО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...