Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Болниците в Португалия препълнени, Испания предложи помощ
COVID-19 Свят

Болниците в Португалия препълнени, Испания предложи помощ

Испания предлага да приема болни от коронавирус от Португалия

Испания предложи на Португалия помощ, като вземе на нейна територия португалски пациенти за лечение, за да облекчи препълнените болници в съседната страна. По последни данни в тях са настанени за лечение над 6 200 пациенти, предаде БНР.

Министърът на здравеопазването Каролина Дариас „е в пряк контакт с португалския си колега“ Марта Темидо, за да „обменя информация“ и „оценява подходящите линии на сътрудничество“, обясниха испански правителствени източници пред португалския вестник “ Публико“.

Това се налага заради безпрецедентното нарастване на случаите на коронавирус в Португалия.

Тя е сред най-пострадалите от третата вълна на COVID-19 с 14 158 починали от началото на пандемията, което я поставя на 9-то място в света по смъртни случаи на глава от населението. Заразените са близо 770 хиляди при малко над 10 милиона население. Само за последния уикенд случаите на COVID-19 са почти 10 хиляди.

Въпреки високата заболеваемост от този понеделник около милион и 200 хиляди ученици ще се върнат в класните стаи след две седмици прекъсване. Португалското министерство на образованието се аргументира с факта, че голяма част от учениците нямат компютри за онлайн обучение, а има и немалко населени места без интернет./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...