Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Каназирева иска да се заделят пари от бюджета за ремонт на Рогошко шосе
Пловдив

Каназирева иска да се заделят пари от бюджета за ремонт на Рогошко шосе

Рогошко шосе

Областният управител Дани Каназирева в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров апелира в бюджета за тази година да бъдат заделени средства за ремонт на Рогошко шосе, поради изключително лошото му състояние и множеството сигнали получени в Областна администрация.

В жалбите си за плачевното състояние на този пътен участък, хората го наричат „отсечка-убиец“. Посочва се, включително със снимков материал, че състоянието е критично, с големи ями, неравности по пътната настилка, нарушени банкети, липса на маркировка, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

„Проведохме разговор с кмета Димитров и приветствам бързата реакция на общинската администрация и това, че в момента вече се запълват дупките, но Рогошко шосе е важна входно-изходна пътна артерия за града и се нуждае от цялостен ремонт. Видно е, че самата основа на пътя е деформирана и нестабилна, обясни Каназирева.

Според областния управител пътят е общинска собственост и е нужно да се осигурят средства в бюджета за тази година, за да бъде спешно ремонтиран.

„Пътят осъществява връзка с обходния път, АМ „Тракия“ и населените места на изток от Пловдив. В прилежащите територии съществуват много индустриални предприятия и обекти за услуги, които ежедневно използват този общински път, по който преминават и автобуси от областната транспортна схема. По тези причини е необходимо да се извърши ремонт на пътя, да се подобри технико-експлоатационното състояние и да се осигури безопасно пътуване.“, пише в предложението си до кмета на Пловдив Каназирева.

Същото предложение ще бъде отправено и към кмета на община „Марица“ за тяхната част от пътя.

По думите й през последната година в Областна администрация най-много сигнали са постъпили именно за Рогошко шосе и за Околовръстното, чийто ремонт след разговори с премиера Борисов и зам.-министър Нанков вече стартира./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...