Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на Калояново болен, решават за възобновяването на делото след седмица
Важно Калояново Регион Съд и Прокуратура

Кметът на Калояново болен, решават за възобновяването на делото след седмица

Георги Георгиев
Георги Георгиев

Ваня ДРАГАНОВА

Кметът на Калояново Георги Георгиев не се яви пред Пловдивския апелативен съд, от който иска възобновяване на наказателното производство срещу него, и изпрати болничен лист. В медицинския документ е записано, че Георгиев е с гастрологични проблеми и не може да се яви в съдебаната зала. Така делото беше отложено за другия понеделник.

Георги Георгиев беше засечен да шофира дрогиран на 10 ноември м. г. Два дни по-късно призна вината и сключи споразумение с прокуратурата и договори наказание от 8 месеца условно. Определението на Районния съд в Пловдив, с което споразумението е одобрено, има статута на влязла в сила присъда и Георгиев би трябвало да бъде освободен от кметския пост. На своето заседание на 25 ноември 2020 г. Общинската избирателна комисия в Калояново обаче не събра мнозинство за освобождаването на Георгиев. Последва жалба от партия „Воля“ и на 14 декември Административният съд в Пловдив постанови, че решението на комисията е неправилно и Георгиев не можеда е кмет. Той обжалва пред ВАС и делото там е образувано на 5 февруари.

Междувременно Георги Георгиев даде няколко интервюта, в които обясни, че е бил подведен. И поиска наказателното производство срещу него да бъде възобновено, макар че, когато човек сключва споразумение с прокуратурата, нееднократно признава, че фактите са именно такива, каквито ги е описало обвинението. С какви мотиви той иска делото да стартира отначало, ще стане ясно на 15 февруари.

Още

Съдът: Осъденият Георги Георгиев не може да е кмет на Калояново
Месец след присъдата Георги Георгиев още е кмет на Калояново
Четирима от ОИК – Калояново оставиха осъждания Георги Георгиев кмет

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...