Quantcast
Новини Пловдив » България » КНСБ: 2542 лв. е месечната издръжка на четиричленно семейство
Бизнес България Важно

КНСБ: 2542 лв. е месечната издръжка на четиричленно семейство

Пламен Димитров
Пламен Димитров

За нормален живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са необходими 2542 лв. месечно. За един човек от четиричленно домакинство необходимите средства за живот средно са 635,53 лв..Това заяви  президентът на КНСБ Пламен Димитров на онлайн пресконференция за представянето на резултатите от наблюдението на потребителските цени и на необходимите средства за издръжката на живота за последните три месеца на 2020 година. Той цитира данни на Института за социални и синдикални изследвания /ИССИ/ на КНСБ, предаде БТА.

Нетният размер на работната заплата за всеки от двамата възрастни членове на този тип домакинство да бъде не по-нисък от 1271 лева. Парите са необходимите за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти за четиричленно домакинство.

Предходното проучване на синдиката показа, че общата стойност за издръжка на 4-членно домакинство към септември е 2508 лева.

Последните данни показват още, че се задълбочават поляризацията на доходите от труд и социалните неравенства. В девет от 28-те области на страната размерът на средната работна заплата представлява под 75 процента от средната за страната. С най-голяма концентрация на нископлатени работници са: Видин /945 лв./, Благоевград /922 лв./, Силистра /953 лв./, Кюстендил /988 лв./, Смолян /992 лв././ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...