Quantcast
Новини Пловдив » Община » Пловдивчанин предлага да се модернизира сайтът на общината
Община Пловдив

Пловдивчанин предлага да се модернизира сайтът на общината

Община Пловдив
Община Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивчанин предлага да се модернизира сайтът на общината, защото е с остарял дизайн и не е оптимизиран за достъп през мобилни устройства. Ивайло Спасов смята, че за това ще са нужни 10 000 лв., които може да бъдат заложени в бюджета на Пловдив за 2021 г. Това е едно от предложенията за промени в проектобюджета, които той е внесъл писмено преди днешното публично обсъждане. „Сайтът се нуждае от реорганизация на категориите и разработване на по-достъпна част, касаеща Общинския съвет, нормативните актове, общинските съветници и тяхната работа“, пише в предложението си Спасов.

Сайтът на Община Пловдив има и други недостатъци, сред които е крайно остарялата информация. Например в раздела „История“ се мъдри следният текст: „През 342 г. пр.н.е. Филип ІІ Македонски /или негови войски/ са завладели града. Това събитие е последвано от нова смяна на името. Градът се назовава Филипополис, което ще рече Град на Филип, а днес на площад „Джумаята” е издигната статуя на владетеля.“ Това със статуята на Филип Македонски на Римския стадион не е вярно от края на 2011 г., защото едно от първите неща, които Иван Тотев направи като кмет на Пловдив, беше да премести спорната скулптура до сградата на Общинския съвет.

„Пловдив е втория по големина и значимост град на Република България“, пише пък в раздела „География“. Това неправилно членуване няма никакво място на сайта на официална институция, още повече – когато става дума за град, обявен за Европейска столица на културата. Правописните грешки на сайта на общината са в такова количество, че ако предложението на Ивайло Спасов за редизайн бъде прието, не е лошо една част от 10-те хиляди лева да бъдат заделени за коректор.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...