Quantcast
Новини Пловдив » Община » Районни кметове и коалиционни партньори искат още пари от бюджета
Важно Градът Община

Районни кметове и коалиционни партньори искат още пари от бюджета

Ангелина Топчиева на публичното обсъждане
Ангелина Топчиева на публичното обсъждане

Ваня ДРАГАНОВА

Районни кметове, коалиционни партньори, представители на партии в опозиция и граждани искат още пари от бюджета да бъдат предвидени за различни проекти. Кметът на „Централен“ Георги Стаменов се включи в онлайн обсъждането и обяви, че по проект районът разполага с бюджет от 520 000 лв., а всъщност са нужни около 2 млн. лв. „Това са около 10% от местните приходи“, заяви Стаменов. При приемането на бюджета през 2020 г. съветниците от ГЕРБ бламираха кмета от ГЕРБ Здравко Димитров именно заради парите на районните кметове и администрацията трябваше да отстъпи. Кметът на „Източен“ Иван Стоянов е внесъл писмено предложение към бюджета, а онлайн поиска още 260 000 лв. за ремонт на улици, 330 000 лв. за облагородяване на пространството около пощата в „Изгрев“ и 80 000 лв. за изграждането на детска площадка там. Още 310 000 лв. иска и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, който е посочил писмено откъде да бъдат пренасочени средствата.

Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев пък настоя да бъдат предвидени средства за проектирането на нова детска ясла, защото само за януари 81 деца са останали извън детските заведения. Кметът на „Южен“ Костадин Язов няма претенции към проектобюджета. кметът на „Западен“ Димитър Колев настоя в протокола да се запише, че сумата, нужна за ремонта на ул. „Ген. Колев“, е 960 000 лв.

Претенции към хазната имат и коалиционни партньори като „Кауза Пловдив“ и „Съюз за Пловдив“. И двете партии искат да бъдат отпуснати 800 000 лв. за ремонта на ул. „Ген. Колев“ в район „Западен“. По-късно кметът на „Западен“ Димитър Колев настоя в протокола да се запише, че сумата, нужна за ремонта на ул. „Ген. Колев“, е 960 000 лв. От „Кауза Пловдив“ предлагат да бъдат заложени 1 млн. лв. за закупуването на техника  на автовишки за общинското предприятие „Градини и паркове“. Негов директор е Веселин Козарев от „Съюз за Пловдив“ и очевидно идеята се прокарва през друга партия, за да не излезе, че съветниците от партията на Дани Каназирева искат пари за предприятие, управлявано от неин член. „Съюз за Пловдив“ настояват и за отпускане на пари за ремонта на „Рогошко шосе“. За нито едно от тези предложения не беше посоченоо откъде да се вземат парите. Въпреки това главният секретар на общината Ангелина Топчиева прие идеята за ремонта на ул. „Жен. Колев“.

До крайния срок – 12 часа днес, са постъпили 12 писмени предложения за промяна на бюджета, които ще бъдат разгледани. Сред тях е искането на ВМРО за различни обекти, чиято стойност е над 11 млн. лв.

Още

Бюджетът на Пловдив намаля с 6 милиона за седмица
Борисов към Зико: Как няма да теглите заем?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...