Quantcast
Новини Пловдив » България » Републиканци за България е първата партия, която се регистрира за изборите
България Политика

Републиканци за България е първата партия, която се регистрира за изборите

Цветан Цветанов и представители на "Републиканци за България"

От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите, които минаха преди нас, знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

„Всички колеги от страната и координаторите на секторните политики до седмица започваме представянето им онлайн. Ще започнем със съдебна реформа и българите живеещи в чужбина. Смятаме, че това са две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено тези, живеещи извън страната. С ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви председателят на партията.

На въпрос как Републиканци за България смята на преодолее сегашната социология Цветанов заяви: „ Събраните над 31 000 подписа означават, че  сме отговорили в общи линни на това, което ни дават социолозите 1%“.

Той допълни, че е важна организационната работа и благодари на колегите си, че в цялата страна има изградени структури. „Това, което правим със заместник-председателя Павел Вълнев е, да можем да посетим всички области и до колкото е възможно повече общини в тях, да се срещнем с нашите структури, въпреки ограниченията, които има от епидемията. Затова ние ще подходим с иновативен подход  – да споделяме нашите секторни политики във Facebook и You tube и да ги представяме на хората онлайн“, коментира Цветанов.

Републиканци за България внесоха в ЦИК изисканите по закон 9 999 подписа,  които са събрани за няколко дни.

В регистрацията с Цветанов се включиха говорителят и административен секретар на партията д-р Виктор Серафимов, координаторът за София- град Петко Чамов, Деян Нинов координатор на район „Люлин“, координаторът на женската организация Невена Стоянова, координаторът на младежката организация Любомир Методиев и представители от структурата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...