Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Язов: Номинирам Теменужка Петкова в листата, направи много за Пловдив
Важно Пловдив Политика

Язов: Номинирам Теменужка Петкова в листата, направи много за Пловдив

Костадин Язов
Костадин Язов

„Ще изчакаме да видим какви са решенията на Изпълнителната комисия на партията. По устав този орган има право да направи листата такава, каквато я смята за най-удачна. Всеки член на ГЕРБ има право да прави номинации. Аз лично за себе си съм сигурен и ще номинирам енергийния министър Теменужка Петкова, защото миналата година Община Пловдив спечели проект през агенцията на министерството – Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) на стойност 600 хил. евро и ще осветим два района с лед осветление“.

Това заяви пред ПловдивПрес кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Той обясни, че осветени ще бъдат районите „Централен“ и „Южен“, като в неговия район лед осветление ще се монтира в участъка западно от бул. „Македония“, северно от бул. „Н. Вапцаров“ и по ул. „Акад. Петър Динеков“ – целият участък покрай линиите до бул. „Н. Вапцаров“.

„Така че, виждам, аз откакто съм кмет на района, тя е направила много за града. Кметове на райони и кметски наместници нямат право да бъдат номинирани. Аз съм убеден, че трябва да има млади хора в листата, които дори и да не са на избираеми места, ще придобият опит“, коментира още Язов.

По отношение коментарите, че областният управител Дани Каназирева може да бъде водач или поне за избираемо място в листата на ГЕРБ, кметът на район „Южен“ заяви, че не вижда причина тя да не е в листата. „Беше активен член на ГЕРБ в началото. В крайна сметка всичко се решава в Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Сред имената, които се въртят още, са на музиканта Калин Вельов. Аз лично смятам, че Вежди Рашидов трябва да е в нашата листа, защото на последните три избора той се яви като успешен кандидат от Пловдив“, отбеляза Язов.

Областният координатор трябва да направи проекта на листата и да я предложи на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да одобри крайния вариант. До края на февруари листата ще е ясна, смята Костадин Язов.

Очаквайте по-късно интервю с кмета Костадин Язов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...