Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Бебе с внушителни размери проплака в УМБАЛ „Пловдив“
Здраве Калояново Пловдив Регион

Бебе с внушителни размери проплака в УМБАЛ „Пловдив“

Бебе Костадин

Бебе с впечатляващи размери – тегло 4760 гр и височина 55 см проплака тази нощ (б.а. – на 8 февруари 2021 г. в 21,19 ч.) в Акушеро-гинекологичното отделение към УМБАЛ „Пловдив“.

Костадин е второ дете за 20-годишната майка Руска Стоянова от Калояново. Първото дете в семейството е момиченце и също е родено в бившата Окръжна болница.

Малкият идва на бял свят след естествено раждане, а за нормалното протичане помагат завеждащият д-р Венцислав Демирев, д-р Владимира Карагьозова и акушерка Анна Панчева. Пациентката няма никакви разкъсвания и шевове, което се случва изключително рядко при толкова едър плод, коментира д-р Карагьозова.

В медицината е известно, че големите бебета се раждат най-често от жени, които по време на бременността развива гестационен диабет, но при нея заболяването не е диагностицирано, изтъкна акушер-гинокологът.

Първото дете на Руска е било с тегло над 3,5 кг, а второто обикновено е по-едро от първото и вероятно това е причината Костадин да е толкова голям.

„Пожелавам здраве на всички деца, които поемат първата глътка въздух в УМБАЛ „Пловдив“, а на лекарите благодаря за високия професионализъм“, каза майката.

Тя и малчуганът се чувстват отлично.

Според медиците бебе с тегло близо 5 кг не се е раждало в отделението през последните 12 месеца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...