Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Белгия забранява шаловете и маските с клапи
COVID-19 Здраве Свят

Белгия забранява шаловете и маските с клапи

Маските в Сърбия са задължителни
Снимката е илюстративна

Шалове, бандани и кърпи за покритие на шията и гърдите вече няма да могат да се използват като алтернатива на предпазните маски срещу COVID-19 в Белгия, според последната актуализация на белгийския „Официален вестник“, публикувана през уикенда.

Забраната влиза в сила от 13 февруари.

Друга промяна, която следва съветите на Групата за оценка на риска, забранява също използването на респираторни маски с клапи за издишване, тъй като капчици слюнка могат да излязат през такава клапа, което прави възможно предаването на вируса.

Според текста, публикуван в „Брасълс Таймс“, единствената разрешена остава маската без изпускателна клапа, изработена от плат или материал за еднократна употреба, която прилепва плътно към лицето и покрива носа, устата и брадичката, предназначена да предотврати инфекции в случай на контакт между лица.

Указът на министрите обаче не споменава препоръката на Групата за оценка на риска винаги да се носи маска за лице в офиса. Правителството оставя решението на съответните социални партньори, както обясни федералният министър на здравеопазването Франк Ванденбрук след заседание на консултативния комитет миналия петък.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...