Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Откриват изложба „Живописта сега – Пловдив 2021“ в галерия „2019“
Култура Пловдив

Откриват изложба „Живописта сега – Пловдив 2021“ в галерия „2019“

Поканата за излобжбата
Поканата за излобжбата

Изложба „Живописта сега – Пловдив 2021“  ще бъде открита между 17 и 19 часа днес в зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32 на Градската художествена галерия. Куратор е Моника Роменска – художник и уредник в Градската художествена галерия.

Със свои творби ще се представят 24-ма пловдивски живописци, поканени от нея. Изявата е второ събиране на утвърдени пловдивски художници от същия куратор след „Графиката сега – Пловдив 2020“ в галерия „Капана“.

Моника Роменска мотивира отправените покани за настоящата изложба така: „Поканила съм хора, които живеят с изкуството и в него, които се развиват в собствените си терзания и накрая намират или не отговорите на собствените си въпроси или зададени от другиго.  Идеята е да представим пловдивските художници – големите, живите и обектовените, които незнайно как продължават да работят и създават неведоми, от никого непоискани, но очаквани истини, превърнати в приказки.  Каквото и да кажа за всекиго от художниците, участващи тук, ще е малко и няма да е достатъчно. Всеки един от тях е допринесъл с цялото си творчество, за да бъде Пловдив Града на художниците. Независимо от развитието на политическите битки, сбивания, победи и раздели – художниците на Пловдив остават да живеят в него. И някак градът живее такъв, какъв е – чрез тях, благодарение на тях. Защото те са съзидателна част от многолика България.“

Изложбата може да се види до 3 март 2021 г.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...