Quantcast
Новини Пловдив » Съд и Прокуратура » Прокуратурата потвърди за фалшивата диплома на Десислава Йорданова
Съд и Прокуратура

Прокуратурата потвърди за фалшивата диплома на Десислава Йорданова

Десислава Йорданова novini-plovdiv-press
Десислава Йорданова

Районната прокуратура в Пловдив потвърди – Десислава Йорданова няма завършена степен „бакалавър“ за висше образование. Според наблюдаващия случая прокурор има извършено престъпление и Йорданова е ползвала неистински документи умишлено и съзнавайки това. Само че тя няма да понесе отговорност за действията си и срещу нея няма да бъде образувано дело. Прокуратурата прекратява преписката срещу нея заради изтекла давност, предава Нова телевизия.

Дори и в хода на разследването на „Икономическа полиция“ и Районна прокуратура Десислава Йорданова за пореден път е опитала да изопачи истината. Пробвала е да ѝ бъде издадена диплома за завършена степен „бакалавър“ от ПУ“ Паисий Хилендарски“ – филиал Кърджали. От там и преди в официален документ до екипа на телевизията потвърдиха, че такава студентка те никога не са имали и не е завършила никаква специалност в Пловдивския университет.

И въпреки това в хода на разследването Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, за да поиска копие на диплома, каквато неколкократно от ръководството й обяснили, че не съществува.

По време проверката прокуратурата изненадващо удължи срока за разследване с два месеца, а близки до Десислава Йорданова са опитвали да предложат подкуп на екипа на телевизията, за да мълчат, и да спрат ровенето по случая, допълват от Нова телевизия.

Анулирана бе и дипломата  за „магистър“ на Йорданова от Академичния съвет към Медицинския университет –Пловдив, независимо, че е издържала всички текущи изпити по специалността „Здравен мениджмънт“. Отстранена бе и от поста, който заемаше в Община „Родопи“.

Като главен експерт в отдел „Образование“ Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има завършено висше образование степен “бакалавър“, и обеща да представи пред медиите такъв документ.

Още

Има ли Десислава Йорданова магистърска степен, без да има бакалавърска?
Десислава Йорданова още не е показала бакалавърска диплома
Десислава Йорданова напусна Община „Родопи“, дипломата под въпрос

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...