Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Първите петима в листата на ГЕРБ в Пловдив: Борисов, Вежди, Тотев, Гешева и Гърневски
Важно Градът Политика

Първите петима в листата на ГЕРБ в Пловдив: Борисов, Вежди, Тотев, Гешева и Гърневски

Вероятните първи петима в листата на ГЕРБ
Вероятните първи петима в листата на ГЕРБ

Ваня ДРАГАНОВА

Първите петима в листата на ГЕРБ в Пловдив най-вероятно ще бъдат Бойко Борисов, Иван Тотев, Вежди Рашидов, Амелия Гешева и Спас Гърневски. Това показва неофициално проучване на ПловдивПрес, след като номинациите в партията приключиха снощи.

Очаквано най-много номинации има лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – над 300, следва градският председател Иван Тотев. Водач безспорно ще бъде Борисов. На изборите през 2017-а веднага след него беше Менда Стоянова, която има доста номинации и този път, но се твърди, че тя нямала желание отново да е депутат. Ако дългогодишната председателка на Бюджетната комисия действително се оттегли, второто място вероятно ще е за Иван Тотев, а третото за Вежди Рашидов, макар номинациите за него да се броят на пръстите на едната ръка. На четвърта и пета позиция се очаква да попаднат зам.-министърът на културата Амелия Гешева и Спас Гърневски. Бившият кмет  събра немалко номинации, макар да не е член на ГЕРБ, а откакто сравни Борисов със Стамболов, избираемото място трябва да му е гарантирано.

Дани Каназирева няма номинации от партийните членове, не но е изключено да бъде спусната от София, и то на избираема позиция, което ще рече до шесто място в листата. Шансовете на ГЕРБ са за петима депутати отново, шестият в листата може да влезе, ако Борисов отново стане премиер или влезе в парламента от София.

Ако подреждането на първите места в листата остане такова, от Пловдив в 45-ото Народно събрание ще влязат най-много двама пловдивчани, партийни членове.

Още

Язов: Номинирам Теменужка Петкова в листата, направи много за Пловдив

Навалица за челото в листата на ГЕРБ: Каназирева, Гърневски, министър Ангелов…

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...