Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Събират безплатно опасни отпадъци в Пловдивско (график)
Калояново Марица Раковски Регион Стамболийски хисаря

Събират безплатно опасни отпадъци в Пловдивско (график)

Архив

Стартира кампания за събиране на опасни битови отпадъци по общини в Пловдивско. Мобилен пункт на Община Съединение приема събраните опасни боклуци. Превозното средство е снабдено с необходимите обезопасителни контейнери, пътува по график и приема боклука напълно безплатно.
В мобилния пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, батерии и акумулатори, електрическо и електронно оборудване, съдържащо опасни компоненти, лакове и бояджийски материали, разтворители, остатъци от строителна химия – лепила, пяна, силикон и др.
Призовават се всички граждани да събират разделно опасните битови отпадъци и да се възползват от предоставената възможност да ги предадат за правилното им последващо третиране, тъй като изхвърлянето им в съдовете за смесени битови отпадъци води до замърсяване на околната среда и създава риск за здравето на хората.

Ето и дните на посещение на мобилният пункт:

Община Марица от 08.02 – 19.02.2021 г.
Община Стамболийски от 22.02.2021г. – 24.02.2021 г.
Община Калояново от 25.02 – 26.02.2021 г.
Община Хисаря от 01.03 – 02.03.2021 г.
Община Раковски от 08.03.2021г. – 11.03.2021г.

Мобилен пункт за опасни отпадъци. архив
Мобилен пункт за опасни отпадъци.
архив

Изграждането на площадката в гр. Съединение е реализирана по проект „Пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци“ по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Общата стойност на проекта „Проучване и разработване на пилотни модели за екосъобразно събиране и временно съхраняване на опасни отпадъци от домакинства“ е 8 823 267 швейцарски франка. Практиката в Швейцария е от 50-те години на миналия век.
Целта е да се извади опасния отпадък от общия поток и така да се намали замърсяването на околната среда. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...