Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ: Мръсотията в българската политика достигна дъното си!
Интервю Мнения Политика

Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ: Мръсотията в българската политика достигна дъното си!

Владимир Маринов
Владимир Маринов

– Г-н Маринов, в навечерието сме на едни от най-важните избори в най-новата история на страната ни. Идва ли реалната промяна, или отново ще станем свидетели само на подмяна на съюзниците?

– Знаете ли? Този въпрос като че ли стои преди всички избори от началото на прехода, но сега неговата тежест е още по-значителна. От една страна да, избори като избори, редовни- нищо интересно. От друга обаче, COVID-19 и страстите правят така, че да се замеряме отново с мнения, зд които много често не стоят експертни становища, а просто едни емоции. Мръсотията в българската политика достигна дъното си – ерозирала държавност, обезличени институции, безгласни политици, Народно събрание с рейтинг, който не подобава дори на … Да не се включвам и аз с изказването си в хора на останалите.

Това е резултатът от тези 30 години преход! Считам, че реалната промяна е възможна и има реални политически формации, които са носители на промяната. Тук обаче е редно да кажа, че „статуквото“ днес е по-силно от всякога и не съм реален оптимист за истинската, желаната промяна. Въпреки това ще си позволя да кажа: ОТ НАС ЗАВИСИ! ДА ОТИДЕМ ДО УРНИТЕ И ДА ГЛАСУВАМЕ!

– Къде ще е ПП АБВ на тези избори? Кои са конкретните идеи, с които ще излезете на арената на 4 април?

– По всичко личи, че се готвим за самостоятелно явяване на предстоящия вот. За съжаление, отново не се състоя това, което настоятелно ние от АБВ търсихме – единение в ляво. Мога ясно да заявя, че причината не е в нас. Ние коректно, за пореден път, официално, протегнахме ръка, като преди повече от месец изпратихме писмо до БСП за общи действия. Писмото е насочено лично на вниманието на г-жа Корнелия Нинова. За съжаление, до днес среща на ниво ръководства на двете партии, не се състоя. И вината за това не е наша. Явно колегите от БСП са преценили, че имат сили и в самостоятелна конфигурация на изборите, ще успеят да победят ГЕРБ. Аз съм на различно мнение.

Иначе при нас нещата са ясни. В момента сме в процес на номинации на кандидати за народни представители. Същевременно събираме и необходимите подписи за регистрацията си в ЦИК. Убедено твърдя, че ПП АБВ е готова за изборите на 4 април. Силно мотивирана и убедена в силите си политическа формация. Не за друго, просто защото ние сме различни, с готови политики и конкретни предложения, а не с празни приказки и поредната доза „пак от същото!” И все пак обществото очаква от левите партии да намерят верния начин за справяне с проблемите – монопол, корупция.

– Защо не намерихте общ език с БСП, Мая Манолова, Движение 21. Има и още? Още повече че на местно ниво показахте, че коалиция „БСП – АБВ” е успешна.

– Да. През 2019 година на много места в страната показахме, как се прави- Русе, Община „Родопи”, Перник и др. За съжаление това не се оцени и след два месеца ще се наложи някой да обяснява как и защо. Аз поименен разбор на цитираните от вас имена няма да правя. Проблемът до голяма степен си е техен. ПП АБВ е последователна политическа партия и тук мисля, никой няма колебания.

– Изборът на доц. Атанас Мангъров за кандидат-депутат от ПП АБВ предизвика противоречиви коментари. Дори и Георги Първанов не приема номинацията му. Дали няма да си вкарате автогол с тази кандидатура?

– Считам номинациите на доц. Атанас Мангъров за кандидат за народен представител, като нещо изключително. Той се превърна в олицетворение на истината и символ на спокойствието за хората, защото за една година се наслушахме на какво ли не. Знаете ли, срещу него говорят математици, политически анализатори, социолози, партийни клакьори и други подобни. През всичките тези месеци аз обаче не чух истински медицински дебат и нито една научно опровергана теза, казана от доц. Мангъров. Подкрепям неговото кандидатиране и считам, че такива хора като него имат своето място на политическата сцена.

Г-н Първанов е в правото си да приеме или да не приеме определени решения на органите на ПП АБВ. Но ясно трябва да се каже, че ние проблем и различия по основните политически въпроси пред страната ни с Президента Първанов нямаме – енергетика, социална политика, икономика. Всичко останало е въпрос на партийни решения на органите на АБВ, а тук две мнения няма – доц. Мангъров ще води две листи, в  София и Варна!

– Прогнозите за следващия парламент са, че ще е шарен и трудно ще се състави управленска коалиция. Ще имаме ли избори две в едно наесен?

– Твърде възможно е, но да не гадаем сега. Избирателят ще реши, като гласува и не даде шанс на купения, корпоративния и административния вот да определят утрешния ден на децата ни! Има за кого да пуснем гласа си. ПП АБВ е точно тази формация.

Искам ясно да подчертая, че г-н Румен Петков – председател на АБВ, и г-н Ивайло Калфин не са включени в нито една листа и не са кандидати за нищо. Защото те разбраха посланието на хората от площада. Хората на протеста казаха: СТОП! Искаме нови лица с нова визия!

Кой друг лидер го направи? Аз поне не знам…

– За новата държавност, която иска българското общество, е необходимо прибавяне на нови лидери. В състояние ли е ПП АБВ и новите кандидати за управление на държавата да предложат такива?

– ПП АБВ има изключителен потенциал, хора с невероятна експертиза, неопетнени. Затова считам, че политиките, които предлагаме, ще стигнат до хората, те ще ги оценят и ще дадат подкрепата си за такива личности и формации. За другите всичко отдавна е казано – каквото можаха, дадоха!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...