Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Полицията с мощна акция срещу престъпления по пътищата, за 6 часа над 800 нарушители
Крими Пловдив

Полицията с мощна акция срещу престъпления по пътищата, за 6 часа над 800 нарушители

Полицейска кола

Засилен контрол по установяване на пияни и дрогирани водачи проведоха служители на ОД на МВР Пловдив. Проверени само в рамките на 6 часа бяха 1140 автомобила и 1378 лица.

Констатирани са 894 нарушения на ЗДвП и кодекса на застраховането, а 7 са образуваните бързи производства за установени криминални престъпления – шофиране след употреба на наркотици. Петима от задържаните са шофирали под въздействието на упойващи вещества, а един от водачите е бил в нетрезво състояние.

Сред задържаните има и един водач, у когото е открита дрога. Проверяващите са съставили 112 акта и 339 глоби по фиш за различни други нарушения. Двама са установените неправоспособни водачи, а 6-има от проверените са използвали мобилните си телефони, докато шофират.

17 са актовете, с които е наложена административна мярка временно отнемане на свидетелство за управление на МПС. По 18 от проверените превозни средства са констатирани различни технически неизправности.

41 са водачите, които не са помислили за безопасността, сядайки зад волана като не са използвали колани. 4 от превозните средства са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба, за което водачите им са санкционирани.

Фишовете за нередовни пътни документи са 64, а 62 са констатираните нарушения, свързани с неправилно спиране и престой. 75 водачи са глобени за неспазване на пътни знаци и маркировка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...