Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП се регистрира за изборите, има амбиции за първа сила
България Политика

БСП се регистрира за изборите, има амбиции за първа сила

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

БСП подаде документите си в ЦИК за регистрация за парламентарните избори на 4 април. Левицата ще се яви на вота като коалиция от партии с името „БСП – лява България“.

Социалистите внесоха в ЦИК 10 000 подписа и заявиха амбицията да станат първа политическа сила на изборите.

„Първи обявихме водачите си, до седмица най-много ще подредим листите в областните съвети и до седмица най-късно ще започне представянето на платформата на партията“, заяви партийният лидер Корнелия Нинова.

Тя обясни, че след изборите ще бъде проведено вътрешно допитване в партията с кои партии БСП ще може да се коалира за постигане на мнозинство.

„Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани във времето и в практиката. Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват трябва да решат каква власт искат“, коментира червеният лидер.

По думите ѝ приоритетите пред БСП за вота ще са в областта на образованието, здравеопазването, социална политика и икономика. Тя изтъкна още, че мерките са насочени към решаването на един от най-големите проблеми на България, а именно проблемът с демографската катастрофа.

Нинова обеща кампанията на БСП да бъде „позитивна и конкретна“, като събитията в нея ще се ограничат до позволеното от антиепидемичните мерки, издадени от здравното министерство.

До момента документи в ЦИК са подали 4 формации – коалицията „Демократична България“, партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, както и обединението около Мая Манолова и Отровното трио – „Изправи се! Мутри вън!“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...