Quantcast
Новини Пловдив » Брестовица » Кметът на „Родопи”: Имаме готовност за подмяна на водопреносната мрежа в село Брестовица
Брестовица Регион Родопи

Кметът на „Родопи”: Имаме готовност за подмяна на водопреносната мрежа в село Брестовица

Кметът на "Родопи" Павел Михайлов
Кметът на "Родопи" Павел Михайлов

Темата за проблемите с водоснабдяването и лошото качество на водата в селото беше дискутирана на редовното заседание на Общинския съвет на „Родопи“ този четвъртък. Повод за дискусията стана изказването на Любо Томов, председател на Инициативен комитет „Справедливост за Брестовица”.

От трибуната на Общинския съвет той поиска отговор за ефекта от направените до момента стъпки за решаване на водния проблем на селото.

„Проблемът с водата в село Брестовица е най-големият в цялата Община „Родопи”. Това е трагедия и ние сме изключително загрижени за здравето на хората”, каза кметът на общината Павел Михайлов. Той обясни, че от администрацията са предприети всички мерки, които трябва да доведат до справяне със ситуацията.

До 20 февруари общината трябва да получи доклада на специалистите, които са ангажирани да посочат реалните начини за решаване на проблема. По думите на Михайлов Община „Родопи” е готова с техническото задание за подмяна на цялата водопроводна мрежа на селото. Проектът предвижда да бъде подменен още довеждащия водопровод и да бъде определен нов водоизточник.

„В момента, в който получим становището на специалистите, имаме готовност да реагираме веднага. В непрекъснат контакт сме с институциите”, каза още кметът Павел Михайлов. “Въз основа на доклада общината ще възложи обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа. За проекта са осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за подмяна на мрежата очакваме от държавата”, добави той.

Ръководството на „Родопи” в лицето на кмета Павел Михайлов и неговите заместници Владимир Маринов, Неази Таир и Борислав Инчев, както и председателят на ОбС „Родопи” Герги Цанков, твърдо застават зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода. Доказателство за това са неедноктратните срещи с държавния ВиК холдинг и водното дружество на територията на Пловдив.

След протеста на 16 януари на жителите на селото от администрацията на „Родопи” са изпратили писмо до ВиК – Пловдив, и КВЕР с искането водата да не се плаща като питейна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...