Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Пазарджик в червената зона, отварят ново отделение за COVID-19
Важно Пазарджик Регион

Пазарджик в червената зона, отварят ново отделение за COVID-19

Болницата в Пазарджик
Болницата в Пазарджик

Ръст от около 30% на заразените с COVID-19 отчитат от областната болница в Пазарджик. Градът отново е в „червената зона“. За последното денонощие са приети 8 заразени.
Започват да се увеличават болните, като това се забелязва от понеделник, когато са били 13 преминали, а следващите дни само 8″, заяви началникът на Спешно отделение Лидия Гочева.

Това налага отново преобразуването на първо вътрешно отделение в Ковид отделение. Така те стават две с общо разкрити 95 легла. Към днешна дата незаетите са 35. В болницата в Пазарджик се лекуват около 60 пациенти с коронавирус.

„Към момента със средна степен на симптоматика са 52 и 8 са за интензивна реанимация. В момента са средно-тежки, т.е. по-малко са кислородозависими“, заяви директорът на МБАЛ – Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Болницата разполага с нужното количество работещи респиратори, увери още д-р Темнилов пред Bulgaria ON AIR.

„Персоналът ни е наличен. Има единични случаи на заболели медици, но това не се отразява на работата на отделенията“, добави той. Въпреки ръста на заразени на този етап повод за притеснение няма, категоричен е председателят на Областния кризисен щаб Стефан Мирев.

„Ситуацията в област Пазарджик, в лечебните заведения е сравнително спокойна. Всички са снабдени с необходимите медикаменти и лични предпазни средства“, заяви той.

От Областния щаб отчетоха, че към днешна дата общият брой на заразените с Ковид-19 в областта е 6315, оздравелите са 5123, а починалите 439. На този етап в областта няма да бъдат въвеждани допълнителни противоепидемични мерки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...