Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът Радев: Семейството ми е подложено на непрекъснати атаки
България Важно Политика

Президентът Радев: Семейството ми е подложено на непрекъснати атаки

Румен Радев
Румен Радев

От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Това заяви президентът Румен Радев на въпрос за информациите за присъствието на сина му на купон в София преди дни.

Държавният глава изрази съжаление, че много от медиите, по думите му, са повторили „сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители на приберат децата си“.

„Медиите имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Дължите го най-вече на тези млади хора, които на прага на своето пълнолетие са пряко засегнати от манипулациите и тъкмо сега те формират своето отношение към институциите и медиите. Не съм разследващ орган, аз знам това, което съм говорил с много от момчетата“, коментира Румен Радев.

Нуждаем се от всеобхватно и пълно разследване по доклада на ОЛАФ, което да се основава на всички документи по случая, а не само на селективно поднесени“, коментира  президентът в отговор на въпрос за доклада на Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ за нередности в обществена поръчка за закупуването на високопроходими автомобили за МВР.

Държавният глава отговори на журналистически въпроси преди участието си в откриването на 14-ата Национална археологическа изложба „Българска археология 2020“ в Националния археологически институт с музей при БАН.

По думите на президента разбираемо е и управляващите да се притесняват – ако има нарушение в обществената поръчка и после те са я отстоявали пред КЗК и са сключили договор.

Държавният глава очаква от медиите да бъдат, по думите му, не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ като констатациите на ОЛАФ и ЕК за „крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват по техни доклади определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, но ощетяват европейския бюджет“, коментира той.

Радев допълни, че по разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. заедно с дължимите лихви.

„Колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, обяви президентът./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...