Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „Шампион“ седна с над 3 промила алкохол зад волана, оказа се и без книжка
Важно Градът Крими

„Шампион“ седна с над 3 промила алкохол зад волана, оказа се и без книжка

Шофьорът е и неправоспособен.

При поредната акция на Пътна полиция 11 водачи останаха без книжки, наложени са 150 акта за неспазване на знак STOP.  Образувани са бързи производства срещу четирима, шофирали под въздействието на алкохол и наркотици.

За 6 часа са проверени 999 МПС и 1163 души. Констатираните нарушения по ЗДвП и Кодекса на застраховането са 858 броя, а 4 са бързите производства за установени криминални престъпления.

Двама са шофиралите с алкохолна концентрация, като при проверка на 37-годишен водач е установено, че той е неправоспособен, а дрегерът е отчел концентрация от 3,32 промила.

Двама са шофьорите, седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества – амфетамин и бензодиазепин.

Съставени са 205 акта и 231 глоби по фиш, като 150 от актовете са за неспазване на знак STOP. Трима от водачите са били неправоспособни, а 5-ма са използвали мобилен телефон докато шофират. 11 са отнетите шофьорски книжки.

За неизползване на обезопасителен колан са съставени 50 акта, а при 18 от проверените автомобили са констатирани различни неизправности, за които е взето административно отношение.

Четирима са водачите, които са преминали на червен светофар. Наложена е санкция и на водач, отнел предимство на пешеходец, а без застраховка Гражданска отговорност са били три от проверените МПС.

За неправилно движение по пътното платно на водачи на МПС са съставени 32 глоби по фиш, 64-ма от водачите са били с нередовни пътни документи, а 135 са другите нарушения по ЗДВП.

Само за 6 часа на територията на областта с камери са заснети 378 нарушения на скоростните режими.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...