Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » 16-годишен на съд за опит за убийство със сабя в Боянци
Асеновград Регион Съд и Прокуратура

16-годишен на съд за опит за убийство със сабя в Боянци

архив
архив

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишния Н. Т., който на  28 юли 2020 г. е направил опит умишлено да умъртви  А. Б., на 49 г., като му е нанесъл удар със сабя в областта на главата и му причинил нараняване, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

На цитираната дата в асеновградското село Боянци две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и други предмети. Поводът бил разчистване на сметки след скандал между двама мъже от квартала, които предишния ден стигнали до бой по време на футболен мач.

А. Б. бил в заведение със свой приятел, когато започнал масовият бой. Той чул виковете, станал и тръгнал да разтървава участниците. А.Б. се намесил, като викал: „Спрете!“. В суматохата получил удар с дървен кол в рамото от друг мъж и се обърнал, за да му вземе тоягата. Докато двамата дърпали дървения прът, към А. Б. се приближил Н. Т. Той бил пристигнал на мястото с родителите си, като носел в ръцете си сабя, вдигнал я и силно ударил по главата А. Б. Той паднал на земята.  От главата му потекла кръв. Обвиняемият Н. Т. се уплашил и избягал към дома на баба си. Там скрил сабята до външната чешма. Боят между групите бил преустановен и бил подаден сигнал на телефон 112. Пристигналият екип на Спешна помощ първо откарал пострадалия в болница в Асеновград, но тъй като състоянието му било тежко, той бил преместен за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Там претърпял операция и  лекарите спасили живота му.

Непълнолетният обвиняем Н.Т. е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“. Наказанието, предвидено по горепосоченото обвинение, след редукцията за непълнолетни, е до 5 години „лишаване от свобода“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи заседание по делото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...