Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » 57% от пловдивчани декларират доходите си пред НАП по електронен път
Пловдив

57% от пловдивчани декларират доходите си пред НАП по електронен път

80% от декларациите са подадени онлайн
НАП

1 296 пловдивчани от началото на данъчната кампания са декларирали доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в Пловдив. 515 от тях са подали формулярите си с персонален идентификационен код/ПИК/, а 225 с електронен подпис или общо 57% са предпочели да подадат декларацията си по електронен път.

От приходната агенция в Пловдив очакват значително повишение на подаваните декларации по електронен път след март, когато вече ще са достъпни предварително попълнените данъчни декларации на портала за електронни услуги на НАП https://inetdec.nra.bg/, в които ще са отразени всички доходи на пловдивчани, за които има подадена информация в Агенцията от платците на доходите.

От НАП напомнят, че освен по електронен път и на място в офиса за обслужване, на ул. „Скопие“ 106, пловдивчани могат да подават данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ и в пощенските станции в област Пловдив. Декларацията може да се подаде във всяка пощенска станция, като писмо или като препоръчана пратка с обратна разписка, или да бъде директно входирана в Централна поща Пловдив и в пощенски станции с номера 1, 2, 3, 4, 6, 13, 18 и 23 за клон Пловдив, също и в станциите в населените места Асеновград, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Първомай, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря, Садово, Калояново, Раковски и Брезово.

Крайният срок за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 5 май 2021 година. Информация за попълване и подаване на годишни данъчни декларации може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или на електронна поща infocenter@nra.bg .

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...