Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Арест за зетя на Кирил Рашков и съучастниците му, спипани с хероин
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Арест за зетя на Кирил Рашков и съучастниците му, спипани с хероин

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Бившият зет на Кирил Рашков – Кирил Йорданов, на 42 г., и 33-годишната му приятелка Магда К. остават в ареста, след като на 8  февруари 2021 г. в Пловдив и в Септември бяха засечени да държат 988,74 грама хероин.

Решението за това е на Пловдивския окръжен съд, който взе мярка за неотклонение задържане под стража и спрямо  Стоян Дичев /47 г./, който ги е снабдил с дрогата.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от тримата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода и глоба.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от тримата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Макар и в начална фаза на разследване, налице са данни за много добра организация на действията на тримата обвиняеми, изключително висока конспиративност, която сочи предварителна добра планираност на деянието.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 18 февруари.

Още

Двама мъже и една жена в ареста за хероин за 30 000 лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...