Quantcast
Новини Пловдив » България » По-малко катастрофи от началото на годината отчита КАТ
България Важно Инциденти Полиция

По-малко катастрофи от началото на годината отчита КАТ

Спортното БМВ е неузнаваемо.
Катастрофите намаляват.

По-малко катастрофи от началото на годината отчита КАТ. „Отчитаме и намаление на загиналите и ранените”, обяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“.

„Към момента няма нито един затворен заради метеорологичните условия път. Вчера са възникнали 12 тежки пътнотранспортни произшествия. Един участник в движението е загинал. Това е от произшествието на Ботевградско шосе”, каза още той.

„Полицейският контрол се извършва постоянно и навсякъде. Действаме и превантивно. Екипите работят на пълни обороти постоянно“, допълни Близнаков, цитиран от Нова.

По думите му в събота и неделя се очакват валежи на много места в страната и е възможна появата на аварийни препятствия по пътя. „Апелираме към водачите да се съобразяват с неблагоприятните условия и да редуцират скоростта, така че да могат да спрат при нужда”, посочи главен инспектор Лъчезар Близнаков.

При последната проведена полицейска операция са проверени над 20 000 моторни превозни средства и почти 27 000 души.

Установените нарушения са 7926. Над 80 души са били задържани за срок от 24 часа в полицейските управления. Установени са 127 неправоспособни водачи, 357 нарушения са извършени от пешеходци.

Констатирани са и над 15 000 нарушения на скоростните режими.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...