Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Заради Бетонния, проверяват от понеделник опасни ли са мостовете в Пловдив
Важно Градът Община

Заради Бетонния, проверяват от понеделник опасни ли са мостовете в Пловдив

Зико и замовете му огледаха Бетонния мост.
Зико и замовете му огледаха Бетонния мост.

Няма опасност за Бетонния мост нито за движението под него, но още в понеделник започва оглед за състоянието на всички мостови съоръжения в Пловдив.

Фугата е хоризонтална и затова няма възможност да се оттича, заяви след огледа днес кметът на Пловдив Здравко Димитров. В компанията на зам.-кметовете по строителство и по транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов, той огледа Бетонния мост след сигнали на граждани, че там зее огромна фуга и видимо единият сегмент е пропаднал.

Навремето не са предвидили технологично да се направи отводняване, затова водата се просмуква, замръзва, надува се и се получават такива неща, обясни Зико. Той заяви, че състоянието на моста не му харесва. „Така или иначе след пробива на Централна гара ще бъде изграден наново“, обясни кметът на Пловдив.
Още в понеделник кметът ще разпореди проверка за състоянието на всички мостови съоръжения в Пловдив с оглед тяхната безопасност.

Чисто конструктивно проблем с Бетонния мост няма. Това е проблем в технологичната фуга, заяви заместник-кметът по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, но се ангажира, че общината ще направи конструктивно обследване на целия мост. Ремонтът, който ще бъде направен на слабите части, е чисто стандартен, но не е правен повече от 30 години, от 1981 година, когато е пуснат мостът, обясни Райчев. Мостът е пуснат в експлоатация на 24 май 1981 година в чест на XII Конгрес на БКП и 1300 години Българска държава, сочи табелката на стълбите към критичната фуга. /ПловдивПрес

Още

Община Пловдив потвърди тезата на Язов: Няма пукнатина в Бетонния мост, фуга е

Костадин Язов за Бетонния мост: Големите температурни амплитуди разшириха фугите

Притеснително: Бетонният мост „счупен“, парапетите се разминават

Проверяват Бетонния мост по сигнали за пукнатина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...