майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » АПИ към шофьорите: Пътната обстановка е усложнена, не тръгвайте към ГКПП“Кулата“
България Важно

АПИ към шофьорите: Пътната обстановка е усложнена, не тръгвайте към ГКПП“Кулата“

Колоната от камиони на ГКПП" Кулата" е километрична, кадър : Нова телевизия

Усложнена пътна обстановка в страната заради снега. 855 машини са обработвали републиканските пътища през нощта.

Магистралите са проходими при зимни условия. През нощта снегът наложи временни забрани за камиони на „Хемус” и „Тракия” заради почистване.

Заради ниска видимост движението по „Тракия” между София и Пазарджик беше временно ограничено и за леки автомобили. Вече поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщи Нова телевизия.

Остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона през проходите „Рожен”, „Превала” и „Печинско”.

Заради ниските температури и валежите от сняг Гърция затвори граничните си пунктове за камиони и автомобили. Преди „Кулата” опашката от камиони е около 3-4 километра.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да не тръгват към ГКПП „Кулата“ и „Илинден – Екзохи“. Заради снеговалеж Гърция забрани влизането на МПС над 3,5 т през ГКПП „Кулата“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

За да не се образува колона от камиони по автомагистрала „Струма“ шофьорите да отложат тръгването си към ГКПП „Кулата“ до премахване на забраната от гръцките гранични власти. За всички МПС е ограничено влизането през ГКПП „Илинден – Екзохи“.

Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания.

В 19 области в Западна, Централна и Южна България – Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Перник, София – град, Софийска област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол, е определен жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи./ПловдивПрес

Още новини по темата

Сняг натрупа в Пловдив, най-много вали в Родопите СНИМКИ

Голям студ ще падне на Трифон Зарезан

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...