Quantcast
Новини Пловдив » Регион » МВР-Пловдив: Пътуване до Бяла Черква е невъзможно заради снега
Регион Родопи

МВР-Пловдив: Пътуване до Бяла Черква е невъзможно заради снега

Заради натрупания сняг на този етап пътуване до Бяла Черква е невъзможно, предупреждават от МВР-Пловдив.

Пътищата в Пловдив област са проходими при зимни условия. През изминалото денонощие на 112 няма подадени сигнали за закъсали автомобили и катастрофи. Натрупалата се снежна покривка е изненадала неподготвени водачи в района на село Песнопой, общ. Брезово. Рано тази сутрин водачи на три тира са били принудени да спрат и да сложат вериги, за да продължат движението си, преминавайки през Чукурлийски баир в района на главен път II- – 64 .

Републиканските пътища, минаващи през Асеновградско- към Кърджали и Смолян, също са напълно проходими. Две почистващи машини работят в непрекъснат режим на път II- 86 .

Спокойна при зимни условия е обстановката е и районът на Карлово. И трите прохода- Стражата, Козница и Беклемето са проходими, като единствено през Беклемето не се допуска движение на МПС до 12 тона.

Маршрутът до хижа Здравец и Копривките може да бъде предпочетен от много семейства с деца, добре е да не подценявате пътната обстановка в Родопската яка. Съветваме водачите, които планират да пътуват в зимни услови, да тръгват на път само ако са опитни и добре подготвени- с вериги на автомобилите, заредени с гориво и мобилни телефони, топли дрехи и напитки.

От ОД МВР Пловдив съветват водачите да поддържат безопасна дистанция и да изберат по- ниска от препоръчаната в съответните участъци скорост на движение. Препоръчително е и да не използвате функцията за автоматично поддържане на скоростта, защото тя не е предназначена за шофиране по хлъзгав терен.

За пътуващите в двете посоки на участък от км 106 до км 156 от АМ „Тракия“, прилежащи изцяло на територията на Пловдив, пътната настилка е много добре почистена и опесъчена.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...